Årets julegave - oplev magien ved at dyrke egne grøntsager og blomster

Find julegaven

Altankassen

Dyrk dine egne grøntsager på altanen eller terrassen

Forløbet på 10-14 uger inkluderer komplet startpakke med frø, stikløg og materialer, video guides og online gartnerrådgivning. Nemmere bliver det ikke!

Du behøver ikke masser af plads, men kan få et imponerende og velsmagende udbytte i krukker og plantekasser på altanen, gården eller terrassen.

Pris 895,- køb nu

Sådan fungerer det

Vi sender dig så en komplet startpakke før opstart og derefter en mail hver torsdag, der guider dig igennem sæsonen – fra forspiring, udplantning, pasning, udstyr, inspiration til madlavning og meget mere til.

Du modtager også fem videoer omkring etablering, pasning og brug af køkkenhaven. Du møder vores chefgartner Carla Prip, kok og medstifter af Aarstiderne Søren Ejlersen samt den garvede landmand Henrik Helweg-Larsen. Masser af læring og højt humør!

Komplet startpakke

Din startpakke bliver sendt til en pakkeshop nær dig, og indeholder:

  • Jordpotter 60 jordpotter til forspiring.
  • Vermikulit Mineralet vermikulit til dækning af nysåede frø
  • Planteskilte 10 gule planteskilte i træ
  • Tørvepotter 5 tørvepotter, der kan plantes direkte i jorden
  • Fiberdug Beskytter småplanter for vejr og vind
  • Stikløg: 10 gule stikløg
  • Økologiske frø 10 forskellige sorter: Sylte agurk. Mexicansk mini-agurk. Stolt kavaler – lyserød/hvid (blomst). Lilla stangbønne. Ærter. Squash. Tallerkensmækker. Salvie. Basilikum. Gul tomat.

Opstart og pris

Forløbet starter op i løbet af af foråret 2022 fra slut marts til slut april. Vi kontakter alle i februar for at aftale hvilket tidspunkt, der passer og dermed hvornår det passer at modtage sin startpakke. Hvis det er en julegave, får du et fint gavebevis, du kan printe og lægge under træet.

Pris 895,- køb nu

Gartnerrådgivning og vidensdeling undervejs

Der er flere muligheder for at søge råd, hvis du møder du udfordringer undervejs.

Online fællesskab Du kan benytte dig af den lukkede Facebookgruppe hvor vores gartner løbende besvarer spørgsmål fra alle kursister i hele kursusperioden – i gruppen kan man også dele erfaringer og resultater fra sin egen køkkenhave.

Online seminar; 5.maj kl 19.00-20.30. Kursets online seminar inkluderer et kort oplæg om opstart af køkkenhaven, gode tips og ting du skal være opmærksom på. Oplægget efterfølges af fælles spørgetid og gartnerrådgivning.

Spørgsmål og svar

Hvad skal jeg have derhjemme for at komme i gang? Startpakken indeholder de vigtigste materialer du skal bruge for at komme i gang med din køkkenhave på altanen. Du bør dog forvente at skulle benytte et udpluk af udstyr såsom eksempelvis store krukker og evt. plantekasser, bambuspinde, havesnor, gødet jord, vandkande mm.. Ved starten sender vi dig en oversigt, så du kan se, hvad du har og hvad du eventuelt skal låne eller anskaffe.

Hvor stor en altan og hvor mange krukker, får jeg brug for? Man kan komme utrolig langt med ganske lidt plads. Det mest afgørende er faktisk lys og vind. Har du en sydvendt altan med lidt læ, kan det meste lade sig gøre. Hvis din altanen er meget vindblæst og med meget få solskinstimer, kan det være vanskeligere at dyrke grøntsager. Det er ikke nødvendigt at have fuld sol hele dagen, men ideelt 4-6 timers sol i sommermånederne. Hvor mange krukker afhænger af altanens eller terrassens størrelsen. Vores gartner Carla kommer til at have 10-12 krukker og kasser i forskellig størrelse.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge på min altan? Du kommer langt med 1-2 time om ugen i gennemsnit. Når det kommer til at dyrke grøntsager på altanen eller terrassen, er det typisk ikke nødvendigt at luge, men til gengæld kan man bruge tid på at indrettet og få jord og potter sat godt. Forvent den største indsats henover foråret – særligt når altanen skal indrettes til grøntsagsdyrkning. Men tidsforbruget afhænger selvfølgelig af størrelsen på din altan, vind, vejr og ambitioner.

Pris 895,- køb nu