Årets julegave - oplev magien ved at dyrke egne grøntsager og blomster

Find julegaven

Gartnerrådgivning, vidensdeling og fællesskaber

Vi har flere initiativer det er frivilligt om du vil deltage i eller ej. Der er både initiativer arrangeret af os, såsom gartnerrunder – eller initiativer arrangeret kursisterne imellem, såsom fællesdyrkergrupper.

Gartnerrådgivning og vidensdeling

Online platform: Du vil blive tilbudt at være en del af en lukket facebookgruppe hvor vores gartner løbende besvarer spørgsmål fra alle kursister i hele kursusperioden – i gruppen kan man også dele egne erfaringer eller resultater fra eget jordlod og lade sig inspirere af hinanden. Denne gruppe fungerer også som kursisternes interne kommunikationsplatform. Vi anbefaler at være medlem af denne, da det både er her du primært kan stille spørgsmål – og ligeledes her mange deler frivilligt organiserede initiativer kursister imellem.

Online gartnerseminar: 11.maj kl 19.00-20.30. Kort online gartnerseminar og masser af tid til spørgsmål.

Gartnerrunde: Som sæsonen skrider fremad vil man lære at stå mere og mere på egne ben – og desuden lære hinanden at kende og dele erfaringer med hinanden. Fælleshavernes gartner afholder dog nogle gåture i haverne, hvor du har mulighed for at vise og spørge en gartner (eller andre havedyrkere på turen) om råd og vejledning.

  • Den 24.april
  • Den 22.maj
  • Den 19.juni

Fællesgrupper

Mulige fællesgrupper dannes og styres af gruppemedlemmerne selv.

Fællesdyrkergrupper Ønsker du at dyrke grøntsager eller blomster i et fællesbed sammen med andre, kan du melde danne en fællesdyrkergruppe. Grupperne er frivilligt drevet af medlemmerne selv og disse tilkøber selv de frø de skal bruge, enten gennem salget af særfrø eller via gårdbutikken. Jordlodderne til fællesdyrkergrupper bliver stillet gratis til rådighed af Fælleshaverne. Eksempler på fællesdyrkergrupper fra andre år er eks. hvidløgsgruppen, majsgruppen eller græskar-/squashgruppen.

Fællesvanding af forspirer i drivhus og ved afhærdning. Forspirer skal vandes ofte og kan optage meget plads i vindueskarmen, især hvis man skal lave mange og bor småt. Har du ikke mulighed for at forspire hjemme og bor du langt væk, kan det være svært at få vandet forspirerne hver dag her på Krogerup. Medlemmer med denne udfordring kan vælge at tage initiativ og danne en frivillig fællesvandergruppe der kan hjælpe hinanden med vanding af hinandens forspirer i Krogerups drivhus.