Lær at dyrke din egen øko have med Carlas digitale planteskole - se video om hvordan du anlægger nye bede om vinteren

Se video

Haverne

Hos Fælleshaverne bliver du del af et selvorganiseret havefællesskab. Du tager del i at passe afgrøderne i delehaverne. Samtidig bliver du gartner i din egen solohave, hvor du i nærkontakt kan følge det enkelte frøs magiske vej fra spire til plante og mad.

Høsten fra solohaven og delehaverne plejer at være tilstrækkelig stor til at kunne række til en familie. Til tider kan der endda være overskydende grøntsager, som kan deles ud i omgangskredsen. Høsten er størst i de sene sommermåneder og i løbet af efteråret, men du skal forvente at bruge mest tid i haverne i løbet af foråret, når frø og planter skal i jorden, og hen over sommeren, hvor haverne bl.a. har brug for ekstra vand.

Fællesskabet

Det er deltagerne i de enkelte havefællesskaber, som driver haverne. Det vil sige, at I organiserer og udfører pasningen af delehaverne samt jeres fællesarealer og faciliteter. I løbet af sæsonen er det oplagt at arrangere fællesspisninger, hvor I sammen kan nyde noget af høsten.

Solohaverne

I din egen have sætter du selv tempoet og ambitionsniveauet. Du har gennem hele sæsonen fri adgang til din have og de redskaber, fiberdug, insektnet m.v., som du måtte få brug for. Der vil være et udvalg af frø og planter til rådighed, og du bestemmer selv, hvilke af disse, du vil dyrke. Der er blandt andet krydderurter, salater, ærter og buskbønner. På grund af det økologiske sædskifte kan du ikke dyrke kål og kartofler i din solohave – de dyrkes i delehaverne. Alt hvad du høster i solohaven, kan du frit tage med hjem.

I kan vælge at være flere om at dele en have, så I sammen eller på skift kan komme forbi og se til den. I kan alle tage del i fællesdyrkningen, og I vil dele jeres andel af den fælles høst. Høsten plejer at være tilstrækkelig stor til at kunne række til en familie med overskydende grøntsager.