NYT: Lær at dyrke grøntsager i din egen have med Carlas digitale planteskole.

Læs mere

Avedøre Flyverhaver

Gammel Køge Landevej 580, 2650 Hvidovre  
Køb

Fælleshaverne byder velkommen til første sæson af Avedøre Flyverhaver. Navnet er inspireret af havernes beliggenhed bag den historiske Avedøre Flyveplads, som blev anlagt under Første Verdenskrig. På pladsen findes stadig to af verdens ældste træhangarer til landbaserede fly.

Flyverhaverne er placeret tæt på København, og der er let adgang med bil og kollektiv transport. Havernes placering er også tæt på Brøndby Strandpark og Køge bugt, hvor man kan kaste sig i bølgerne.

Du kan tilmelde dig fælleshaven alene, eller I kan tilmelde jer som familie/venner og dele en solohave. I deler så indbyrdes jeres solohaves andel af den fælles høst.

Ved tilmelding kan du ønske, hvilken af de 4 dyrkergrupper du gerne vil være med i. Jo før du tilmelder dig, jo større er chancen for, at vi kan imødekomme dit ønske. Vær opmærksom på at grupperne har forskellige mødedage og -tider, så vælg en gruppe hvor tidspunktet passer dig. Du får en andel af høsten fra alle 4 grupper, uanset at du kun tager del i den ene.

Er du interesseret i kun at tage del i det fælles arbejde i delehaverne uden solohave, kan du skrive til Lone på denne mail: lone@faelleshaverne.com

Forberedelserne til sæsonen

Når du har tilmeldt dig, holder vi dig løbende orienteret om forberedelserne til sæsonen og indbyder dig til at tage del i at klargøre haven.

Praktisk havedag: søndag d. 19. april kl. 10-14. Alle indbydes til at være med til at klargøre havens faciliteter og forberede fællesdyrkningen.

Program for sæsonen 2020

Sæsonstart: lørdag d. 2. maj.

Vi mødes forskudt i dyrkergrupperne: Kl. 9.30 – 11.30 Rødder / 11:30 – 13:30 Kål / 13:30 – 15:30 Løg og Blomster / 15:30 – 17:30 Sydamerika.

Det er vigtigt, at du deltager denne dag, for her får du den praktiske information om haverne og en præsentation af sæsonens gang. Forhåbentlig kan vi også tage det første spadestik så du kan komme i gang med din solohave. (Har du ikke mulighed for at deltage denne dag, så skriv og lav en alternativ aftale).

Grundkursus for den uerfarne havedyrker: mandag d. 4. maj kl. 17-19/18-20. Her tilbyder gartnerne at hjælpe jer i gang med jeres solohave. Hvordan er det bedst at så og plante, passe og vande; og gode tips til at planlægge haven.

Dyrkergrupperne mødes på følgende dage:

Kål – tirsdage kl. 17 – 19. Første gang tirsdag d. 12. maj. Gartneren deltager: 12. maj; 26. maj; 16. juni; 11. august; og 1. september.

Rødder – onsdage kl. 17 – 19. Første gang onsdag d. 13. maj. Gartneren deltager: 13. maj; 27. maj; 17. juni.; 12. august; og 2. september.

Sydamerika – torsdage kl. 17– 19. Første gang torsdag d. 14. maj. Gartneren deltager: 14. maj; 28. maj; 18. juni; 13. august; og 3. september.

Løg & Blomster – lørdage kl. 10 – 12. Første gang lørdag d. 16. maj. Gartneren deltager: 16. maj; 23. maj; 20. juni; 15. august; og 5. september.

Sæsonen afsluttes ved et fællesarrangement ca. 1. november.

Jo flere der kommer til dyrkerdagene, jo lettere går det. Det forventes, at i hvert fald 1 person fra hver solohave kommer til dyrkningsdagen i ca. 2 timer mindst hver anden uge. Det vil sige 4-5 timer pr. måned som gennemsnit. I maj måned er det nødvendigt at være der lidt mere, når haven skal etableres, og så eventuelt lidt mindre i efteråret. Hvis du af og til ikke har mulighed for at komme til en dyrkningsdag, kan du løse opgaver på egen hånd på et andet tidspunkt i ugen, som passer dig bedre.

Som deltager får du

 • Fælleshave
 • 3.150 /årligtkr
 • Inkl. Moms
 • Køb
 • Dit eget jordlod på 22 m2 til dyrkning af egne grøntsager
 • Fælles jordlod på minimum 3.300 m2 til dyrkning og høst af fælles grøntsager
 • Fri adgang til frø, redskaber, vand og kompost
 • Vejledning fra gartner
 • Viden om, hvordan du dyrker din have
 • Opskrifter
 • Fællesspisning
Have billede

Find haven