NYT: Lær at dyrke grøntsager i din egen have med Carlas digitale planteskole.

Læs mere

Carlas digitale planteskole

 
795 kr - Køb nu

Lær at dyrke grøntsager i din egen have. Med Fælleshavernes digitale planteskole tager vores chefgartner – Carla Prip – dig i hånden og hjælper dig igennem sæsonen fra forspiring til høst. Vi sender en startpakke med økologiske frø fra 18 forskellige sorter, 10 stikløg, 60 sphagnumpotter, 5 tørvepotter, mineralet vermikulit og huskeskilte. Herefter guider Carla dig hele vejen ved hjælp af onlineundervisning og ugentlige spørgetimer.

Med Carlas digitale planteskole får du:

>> Digitalt kursus over 10 uger: Du modtager en ny video hver uge, hvor vores chefgartner Carla viser, hvilke frø eller stikløg, der nu skal i jorden, eller hvad der er klar til høst. Indimellem får hun besøg af bl.a. Aarstidernes kokke, der viser, hvilke retter, du kan lave med dine grøntsager.

>> Ugentlig spørgetime: Adgang til online ugentlig spørgetime, hvor Carla hjælper dig med alt det, du ikke fik svar på i undervisningsvideoen. Her har du også mulighed for at få tips fra de andre havedyrkere.  

>> Startpakke som indeholder

 • Økologiske frø: fra 18 forskellige sorter
 • Stikløg: 10 gule stikløg (Sturon)
 • Sphagnumpotter: 60 små potter sammenpresset sphagnum med økologisk gødning til forspiring.
 • Vermikulit og planteskilte og tørvepotter: 5 tørvepotter, der kan plantes direkte i jorden, en pose med vermikulit til dækning af nysåede frø – samt planteskilte i træ, så du husker, hvad du har plantet hvor.

De økologiske frø i startpakken er fra disse sorter:

 1. Grønkål
 2. Gulerødder
 3. Rødbeder
 4. Romainesalat
 5. Ærter
 6. Hestebønner
 7. Buskbønner
 8. Radiser
 9. Squash
 10. Spinat
 11. Morgenfrue
 12. Bladbeder
 13. Persille
 14. Purløg
 15. Basilikum
 16. Dild
 17. Koriander
 18. Rucola

Kurset starter i påsken – men du kan sagtens nå at være med, selvom du starter lidt senere. Vi lukker for tilmelding 15. maj 2020.

Spørgsmål og svar

Hvad lærer jeg i Carlas digitale planteskole?

Efter 10 uger i Carlas digitale planteskole kan du:

 • Forspire dine egne planter
 • Gøre din jord dyrkningsklar
 • Passe dine planter gennem hele sæsonen
 • Høste på det rigtige tidspunkt

Skal alle starte samtidig?

Nej, man kan sagtens starte forskudt af hinanden. Så sørger vi for, at du får de forskellige kursusvideoer i takt med dine planters udvikling.

Hvornår kommer første video?

Første video kommer 8. april 2020.

Hvornår modtager jeg mine frø?

Vi forsøger at pakke og sende startpakken med frø, stikløg, sphagnumpotter, vermikulit og huskeskilte dagen efter, vi modtager din ordre. Ordren leveres med GLS. Fragt er inkluderet i prisen.

Hvad skal jeg have derhjemme for at komme i gang?

For at komme godt i gang med din have, skal du bruge en rive, en spade, en vandkande, et havegreb og bambuspinde. Derudover gødet jord, hvor du kan plante grøntsagerne ud i – F.eks. et bed, store krukker eller højbede. Carla viser selvfølgelig, hvordan du kan gøde jorden, når vi når til anlægningen af haven.

Kan mine børn eller børnebørn være med?

Meget gerne. Havearbejde er en perfekt aktivitet for børn, og i undervisningen viser vi også, hvordan børnene kan være med.

Det er min første have. Kan jeg være med?

Ja. Den digitale planteskole er især målrettet dig, der er nybegynder i havedyrkning. De mere rutinerede kan dog også sagtens være med – Carla har sandsynligvis et par gartnertips, du ikke kendte i forvejen, ligesom du kan hjælpe nye havedyrkere med din viden.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge på havedyrkningen?

Du kommer langt med 2 timer om ugen i gennemsnit. Forvent den største indsats henover foråret – særligt når haven skal anlægges. Men tidsforbruget afhænger selvfølgelig af størrelsen på din køkkenhave, vind, vejr og ambitioner.

NB – det digitale kursusførløb (dog ikke startpakken) er gratis for medlemmer af Fælleshaverne i Krogerup, Avedøre og Barritskov.

Carlas digitale planteskole

 • 795 kr /sæson
 • Køb nu
 • Økologiske frø fra 18 forskellige sorter
 • 10 gule stikløg
 • 60 økologiske sphagnumpotter til forspiring
 • 5 tørvepotter, mineralet vermikulit og huskeskilte i træ
 • Ugentlig video der viser, hvordan du dyrker og passer de 18 sorter og stikløgene
 • Ugentlig spørgetime med gartner
Have billede