Lær at dyrke din egen øko have: Fælleshaverne lancerer snart nye digitale kurser.

Tilmeld nyhedsbrev

Krogerup Enghaven

Krogerupvej 3, 3050 Humlebæk  
Køb

Vi har lukket for tilmelding til Enghaven. Der er fortsat pladser i Hejremarken, som også ligger på Krogerups marker.

COVID-19 Update: Vi har tilpasset Fælleshaverne, så vi holder afstand og begrænser antal mennesker samtidig, så vi kan dyrke grøntsager trods forsamlingsrestriktioner.

Fælleshaverne – tidligere Vores Køkkenhave – byder velkommen til 4. sæson på Aarstidernes marker ved Krogerup.

Ved Krogerup findes nu to fælleshaver: Krogerup Enghaven og Krogerup Hejremarken. Det er to forskellige og selvstændige havefællesskaber, men der er ikke forskel på rammerne og opbygningen af haverne. De er dog placeret to forskellige steder på Krogerups arealer. Enghaven er placeret nær den gule lade.

Krogerup er omkranset af smuk skov og ligger kun få hundrede meter fra Øresundskysten og Louisiana. Krogerup Avlsgaard huser en del af Aarstiderne, og det er også her du finder Aarstidernes gårdbutik og café. Man kan gå dertil på 10 minutter fra Humlebæk Station, og der er let adgang af stier på cykel fra både Espergærde og Humlebæk. Vi opfordrer jer til så vidt muligt at bruge disse transportmidler, men kommer du i bil, er der også mulighed for parkering ved gården.

Velkommen til Enghaven

Hos Krogerup Enghaven bliver du en del af et etableret havefællesskab, som i høj grad drives af deltagerne. Her i vintermånederne mødes en gruppe engagerede havedyrkere, som også var med sidste år, og tager del i planlægningen af sæsonen. De har den direkte erfaring fra haverne, og bidrager meget entusiastisk og kvalificeret til at sikre, at rammerne om dyrkningen bliver så god som muligt til glæde for jer alle. Det er også dem, som ud fra erfaringen fra haverne, udvælger frø og planter i samarbejde med vores gartner.

Nedenfor kan du læse programmet, som vi har tilpasset til corona-situationen. Når du er tilmeldt, sender vi dig en mail med detaljerne for vores fælles færden i haverne.

Program for sæsonen 2020

Vi starter Enghaven op lørdag d. 25. april – men KUN solohaverne. 

Al relevant information for at kunne starte solohaven op, sender vi til jer forud på skrift + i en lille video.

Hvis du foretrækker at starte din solohave op senere, er det også en mulighed. Dyrkningsmæssigt kan du fint vente til midt maj med at gå i gang og alligevel få et fint udbytte. Vi sørger for, at der er frø og småplanter til rådighed i hele perioden.

Program for lørdag d. 25. april:

1 person pr. have inviteres til at møde op til en kort introduktion og udlevering af haven. Vi laver et program, som strækker sig over hele dagen, så kun 8 personer møder op ad gangen med et tidsinterval imellem.

De enkelte grupper mødes indenfor disse tidsrum: Kl. 9.30 – 11.30 Rødder / 11:30 – 13:30 Kål / 13:30 – 15:30 Løg og Blomster / 15:30 – 17:30 Sydamerika. Du får besked forud om det præcise tidspunkt, du kan møde op.

Er I flere som deler haven, må I efterfølgende dele informationen med hinanden.

Har du været med i fælleshaverne før, behøver du ikke komme på opstartsdagen. Så ved du allerede, hvordan solohaverne fungerer.  

OBS. I kan ikke gå i gang med dyrkningen på opstartsdagen. Vent til tidligst dagen efter. Så er der bedre plads.

Adgang til solohaven – gælder frem til 10. maj

Vi har et stort udeareal, og det er muligt at være flere end 10 til stede ad gangen, så længe vi sørger for at holde god afstand til hinanden. For at sikre, at der er god plads regulerer vi jeres adgang til haverne på denne vis:

Lige havenumre kan komme på lige datoer. Ulige havenumre kan komme på ulige datoer.

Desuden opfordres vi jer alle til at:

 • sprede jer over alle de lyse timer. Er du morgenfrisk, så kom tidligt. Er du ikke på arbejde, så kom før kl 16 etc.
 • kom så vidt muligt kun et par stykker ad gangen, også selv om I er flere som deler haven
 • vær opmærksom og være i dialog med hinanden. Er der mange i haven, så gå måske først en tur eller leg på halmborgen

Grundkursus for den uerfarne havedyrker

Vi sender jer link til en video. Her får I alle de tips vores gartner Carla har til jer om at komme i gang i solohaven.  

Det vil være muligt at få hjælp fra en fra Fælleshaverne i disse tidsrum:

Onsdag d. 29. april kl. 14-19 + Søndag d. 3. maj kl 11-15

Vi laver et køsystem, så vi kan holde afstand. Vær tålmodig, hvis det betyder, du må vente lidt.

Dyrkergrupperne – opstartes i uge 20

Rødder – tirsdage kl. 17.30 – 19.30. Første gang tirsdag d. 12. maj. Gartneren deltager: 12. maj; 26. maj; 9. juni.; 4. august; og 25. august.

Kål – onsdage kl. 17 – 19. Første gang onsdag d. 13. maj. Gartneren deltager: 13. maj; 27. maj; 10. juni; 5. august; og 26. august.

Løg & Blomster – onsdage kl. 17 – 19. Første gang onsdag d. 13. maj. Gartneren deltager: 13. maj; 27. maj; 10. juni; 5. august; og 26. august.

Sydamerika – torsdage kl. 17.30 – 19.30. Første gang torsdag d. 14. maj. Gartneren deltager: 14. maj; 28. maj; 11. juni; 6. august; og 27. august.

Det forventes, at i hvert fald 1 person fra hver solohave kommer til dyrkningsdagen i ca. 2 timer mindst hver anden uge. Det vil sige 4-5 timer pr. måned som gennemsnit. I maj måned er det nødvendigt at være der lidt mere, når haven skal etableres, og så eventuelt lidt mindre i efteråret. Hvis du af og til ikke har mulighed for at komme til en dyrkningsdag, kan du løse opgaver på egen hånd på et andet tidspunkt i ugen, som passer dig bedre.

Sæsonen afsluttes ved et fællesarrangement ca. 1. november.

Som deltager får du

 • Fælleshave
 • 2.950 /årligtkr
 • Inkl. Moms
 • Køb
 • Dit eget jordlod på 22 m2 til dyrkning af egne grøntsager
 • Fælles jordlod på minimum 3.300 m2 til dyrkning og høst af fælles grøntsager
 • Fri adgang til frø, redskaber, vand og kompost
 • Vejledning fra gartner
 • Viden om, hvordan du dyrker din have
 • Opskrifter
 • Fællesspisning
Have billede

Det siger havedyrkerne

Det siger folk

Anette Havedyrker

Man får fingrene i jorden og glemmer at have travlt, så man bare er i nuet med sine frø, planter og duften af natur. Rent lykke på den bedste naturlige måde.

Det siger folk

Tine Havedyrker

Det er et fantastisk fællesskab. Tiden forsvinder helt når man arbejder i køkkenhaverne - og så ender det endda ud med, at man får gaver med hjem!

Det siger folk

Emilie Havedyrker

Det er ren grøntsagskærlighed!

Find haven