Krogerup Enghaven

Krogerupvej 3, 3050 Humlebæk
Køb

Fælleshaverne – tidligere Vores Køkkenhave – byder velkommen til 4. sæson på Aarstidernes marker ved Krogerup.

Ved Krogerup findes nu to fælleshaver: Krogerup Enghaven og Krogerup Hejremarken. Det er to forskellige og selvstændige havefællesskaber, men der er ikke forskel på rammerne og opbygningen af haverne. De er dog placeret to forskellige steder på Krogerups arealer. Enghaven er placeret nær den gule lade.

Krogerup er omkranset af smuk skov og ligger kun få hundrede meter fra Øresundskysten og Louisiana. Krogerup Avlsgaard huser en del Aarstiderne, og det er også her du finder Aarstidernes gårdbutik og café. Man kan gå dertil på 10 minutter fra Humlebæk Station, og der er let adgang af stier på cykel fra både Espergærde og Humlebæk. Vi opfordrer jer til så vidt muligt at bruge disse transportmidler, men kommer du i bil, er der også mulighed for parkering ved gården.

Velkommen til Enghaven

Hos Krogerup Enghaven bliver du en del af et etableret havefællesskab, som i høj grad drives af deltagerne. Her i vintermånederne mødes en gruppe engagerede havedyrkere, som også var med sidste år, og tager del i planlægningen af sæsonen. De har den direkte erfaring fra haverne, og bidrager meget entusiastisk og kvalificeret til at sikre, at rammerne om dyrkningen bliver så god som muligt til glæde for jer alle. Det er også dem, som ud fra erfaringen fra haverne, udvælger frø og planter i samarbejde med vores gartner.

Vi starter sæsonen op lørdag d. 25. april 2020, og fortsætter indtil høsten er i hus i starten af november. Du kan læse programmet for hele sæsonen nedenfor.

Ved tilmelding kan du ønske, hvilken af de 4 dyrkergrupper, du gerne vil være med i. Jo før du tilmelder dig, jo større er chancen for, at vi kan imødekomme dit ønske. Vær opmærksom på at grupperne har forskellige mødedage og -tider, så vælg en gruppe, hvor tidspunktet passer dig. Du kan også læse programmet for Krogerup Hejremarken, og se om mødetiderne dér passer bedre.

Det forventes, at i hvert fald 1 person fra hver solohave kommer til dyrkningsdagen i ca. 2 timer mindst hver anden uge. Det vil sige 4-5 timer pr. måned som gennemsnit. I maj måned er det nødvendigt at være der lidt mere, når haven skal etableres, og så eventuelt lidt mindre i efteråret. Hvis du af og til ikke har mulighed for at komme til en dyrkningsdag, kan du løse opgaver på egen hånd på et andet tidspunkt i ugen, som passer dig bedre.

Er du interesseret i kun at tage del i det fælles arbejde i delehaverne uden solohave, kan du skrive til Lone på denne mail: lone@faelleshaverne.com

Program for sæsonen 2020

Sæsonstart: lørdag d. 25. april. Tidspunkt for de enkelte grupper følger. Deltagelse er obligatorisk. Her præsenteres sæsonen og formatet, og der bliver mulighed for at tage det første spadestik i jorden.

Grundkursus for den uerfarne havedyrker: onsdag d. 29. april kl. 17-19/18-20. Her tilbyder gartnerne og nogle af de erfarne havebrugere at hjælpe nye i gang med deres solohave. Hvordan er det bedst at så og plante, passe og vande; og gode tips til at planlægge haven.

Dyrkergrupperne mødes på følgende dage:

Rødder – tirsdage kl. 17.30 – 19.30. Første gang tirsdag d. 28. april. Gartneren deltager: 28. april; 5. maj; 9. juni.; 4. august; og 25. august.

Kål – onsdage kl. 17 – 19. Første gang onsdag d. 6. maj. Gartneren deltager: 5. maj; 20. maj; 10. juni; 5. august; og 26. august.

Løg & Blomster – onsdage kl. 17 – 19. Første gang onsdag d. 6. maj. Gartneren deltager: 5. maj; 20. maj; 10. juni; 5. august; og 26. august.

Sydamerika – torsdage kl. 17.30 – 19.30. Første gang torsdag d. 7. maj. Gartneren deltager: 7. maj; 21. maj; 11. juni; 6. august; og 27. august.

Sæsonen afsluttes ved et fællesarrangement ca. 1. november.

Arealet til fællesdyrkning er samme størrelse som i sæsonen 2019.

Som deltager får du

 • Fælleshave
 • 2.950 /årligtkr
 • Inkl. Moms
 • Køb
 • Dit eget jordlod på 22 m2 til dyrkning af egne grøntsager
 • Fælles jordlod på minimum 3.300 m2 til dyrkning og høst af fælles grøntsager
 • Fri adgang til frø, redskaber, vand og kompost
 • Vejledning fra gartner
 • Viden om, hvordan du dyrker din have
 • Opskrifter
 • Fællesspisning
Have billede

Det siger havedyrkerne

Det siger folk

Anette Havedyrker

Man får fingrene i jorden og glemmer at have travlt, så man bare er i nuet med sine frø, planter og duften af natur. Rent lykke på den bedste naturlige måde.

Det siger folk

Tine Havedyrker

Det er et fantastisk fællesskab. Tiden forsvinder helt når man arbejder i køkkenhaverne - og så ender det endda ud med, at man får gaver med hjem!

Det siger folk

Emilie Havedyrker

Det er ren grøntsagskærlighed!

Find haven