Lær at dyrke din egen øko have: Fælleshaverne lancerer snart nye digitale kurser.

Tilmeld nyhedsbrev

Krogerup Hejremarken

Krogerupvej 3, 3050 Humlebæk  
Køb

COVID-19 Update: Vi har tilpasset Fælleshaverne, så vi holder afstand og begrænser antal mennesker samtidig, så vi kan dyrke grøntsager trods forsamlingsrestriktioner.

Fælleshaverne byder velkommen til endnu et havefællesskab på Krogerups marker.

Ved Krogerup findes nu to fælleshaver: Krogerup Enghaven og Krogerup Hejremarken. Det er to forskellige og selvstændige havefællesskaber, men der er ikke forskel på rammerne og opbygningen af haverne. De er dog placeret to forskellige steder på Krogerups arealer. Krogerup Hejremarken er placeret mellem gården og jernbanelinjen; med Krogerupvej og de gamle allétræer mod nord.

Krogerup er omkranset af smuk skov og ligger kun få hundrede meter fra Øresundskysten og Louisiana. Krogerup Avlsgaard huser en del af Aarstiderne, og det er også her du finder Aarstidernes gårdbutik og café. Man kan gå dertil på 10 minutter fra Humlebæk Station, og der er let adgang af stier på cykel fra både Espergærde og Humlebæk. Vi opfordrer jer til så vidt muligt at bruge disse transportmidler, men kommer du i bil, er der også mulighed for parkering ved gården.

Du kan tilmelde dig fælleshaven alene, eller I kan tilmelde jer som familie/venner og dele en solohave. I deler så indbyrdes jeres solohaves andel af den fælles høst.

Ved tilmelding kan du ønske, hvilken af de 4 dyrkergrupper, du gerne vil være med i. Jo før du tilmelder dig, jo større er chancen for, at vi kan imødekomme dit ønske. Vær opmærksom på at grupperne har forskellige mødedage og -tider, så vælg en gruppe, hvor tidspunktet passer dig.

Har du spørgsmål i forbindelse med tilmeldingen, så skriv til lone@faelleshaverne.com

Er du interesseret i kun at tage del i det fælles arbejde i delehaverne uden solohave, kan du ligeledes skrive til: lone@faelleshaverne.com

Nedenfor kan du læse programmet, som vi har tilpasset til corona-situationen. Når du er tilmeldt, sender vi dig en mail med detaljerne for vores fælles færden i haverne.

Program for sæsonen 2020

Vi starter Hejremarken op søndag d. 26. april – men KUN solohaverne. 

Al relevant information for at kunne starte solohaven op, sender vi til jer forud på skrift + i en lille video.

Hvis du foretrækker at starte din solohave op senere, er det også en mulighed. Dyrkningsmæssigt kan du fint vente til midt maj med at gå i gang og alligevel få et fint udbytte. Vi sørger for, at der er frø og småplanter til rådighed i hele perioden.

Program for søndag d. 26 april:

1 person pr. have inviteres til at møde op til en kort introduktion og udlevering af haven. Vi laver et program, som strækker sig over hele dagen, så kun 8 personer møder op ad gangen med et tidsinterval imellem.

De enkelte grupper mødes indenfor disse tidsrum: Kl. 9.30 – 11.30 Rødder / 11:30 – 13:30 Kål / 13:30 – 15:30 Løg og Blomster / 15:30 – 17:30 Sydamerika. Du får besked forud om det præcise tidspunkt, du kan møde op.

Er I flere som deler haven, må I efterfølgende dele informationen med hinanden.

Har du været med i fælleshaverne før, behøver du ikke komme på opstartsdagen. Så ved du allerede, hvordan solohaverne fungerer.  

OBS. I kan ikke gå i gang med dyrkningen på opstartsdagen. Vent til tidligst dagen efter. Så er der bedre plads.

Adgang til solohaven – gælder frem til 10. maj

Vi har et stort udeareal, og det er muligt at være flere end 10 til stede ad gangen, så længe vi sørger for at holde god afstand til hinanden. For at sikre, at der er god plads regulerer vi jeres adgang til haverne på denne vis:

Lige havenumre kan komme på lige datoer. Ulige havenumre kan komme på ulige datoer.

Desuden opfordres vi jer alle til at:

 • sprede jer over alle de lyse timer. Er du morgenfrisk, så kom tidligt. Er du ikke på arbejde, så kom før kl 16 etc.
 • kom så vidt muligt kun et par stykker ad gangen, også selv om I er flere som deler haven
 • vær opmærksom og være i dialog med hinanden. Er der mange i haven, så gå måske først en tur eller leg på halmborgen

Grundkursus for den uerfarne havedyrker

Vi sender jer link til en video. Her får I alle de tips vores gartner Carla har til jer om at komme i gang i solohaven.  

Det vil være muligt at få hjælp fra en fra Fælleshaverne i disse tidsrum:

Lørdag d. 2. maj kl 11-15 (lige havenumre)

Søndag d. 3. maj kl 11-15 (ulige havenumre)

Vi laver et køsystem, så vi kan holde afstand. Vær tålmodig, hvis det betyder, du må vente lidt.

Dyrkergrupperne – opstartes i uge 20

Sydamerika – tirsdage kl. 17.30 – 19.30. Første gang tirsdag d. 12. maj. Gartneren deltager: 12. maj; 26. maj; 9. juni; 4. august; og 25. august. Pt. ingen ledige pladser, skriv evt som 2. prioritet i kommentarfelt)

Rødder – torsdage kl. 17.30 – 19.30. Første gang torsdag d. 14. maj. Gartneren deltager: 14. maj; 28. maj; 11. juni.; 6. august; og 27. august.

Kål – lørdage kl. 10 – 12. Første gang lørdag d. 16. maj. Gartneren deltager: 16. maj; 6. juni; 13. juni; 8. august; og 29. august.

Løg & Blomster – lørdage kl. 10 – 12. Første gang lørdag d. 16. maj. Gartneren deltager: 16. maj; 6. juni; 13. juni; 8. august; og 29. august.

Jo flere der kommer til dyrkerdagene jo lettere går det. Det forventes, at i hvert fald 1 person fra hver solohave kommer til dyrkningsdagen i ca. 2 timer mindst hver anden uge. Det vil sige 4-5 timer pr. måned som gennemsnit. I maj måned er det nødvendigt at være der lidt mere, når haven skal etableres, og så eventuelt lidt mindre i efteråret. Hvis du af og til ikke har mulighed for at komme til en dyrkningsdag, kan du løse opgaver på egen hånd på et andet tidspunkt i ugen, som passer dig bedre.

Sæsonen afsluttes ved et fællesarrangement ca. 1. november.

Som deltager får du

 • Fælleshave
 • 2.950 /årligtkr
 • Inkl. Moms
 • Køb
 • Dit eget jordlod på 22 m2 til dyrkning af egne grøntsager
 • Fælles jordlod på minimum 3.300 m2 til dyrkning og høst af fælles grøntsager
 • Fri adgang til frø, redskaber, vand og kompost
 • Vejledning fra gartner
 • Viden om, hvordan du dyrker din have
 • Opskrifter
 • Fællesspisning
Have billede

Det siger folk

Det siger folk

Anders Havedyrker

Det er en super sjov måde at have have på med et godt fællesskab. Det er også ret lærerigt.

Det siger folk

Marianne Havedyrker

Det er et fantastisk havekursus, hvor man knokler for at slæbe lækre grøntsager med hjem. Fra jord til bord, når det er bedst! Og så har vi et godt sammenhold på tværs af dyrkergrupper - hvis man er indstillet på det.

Det siger folk

Emilie Havedyrker

At dyrke mine egne grøntsager er en pause fra min travle hverdag i byen

Det siger folk

Annemarie Havedyrker

Spændende og vildt udbytterig adgang til økologiske køkkenhavedyrkning sammen med andre

Find haven