NYT: Lær at dyrke grøntsager i din egen have med Carlas digitale planteskole.

Læs mere

Krogerup Hejremarken

Krogerupvej 3, 3050 Humlebæk  
Køb

Fælleshaverne byder velkommen til endnu et havefællesskab på Krogerups marker.

Ved Krogerup findes nu to fælleshaver: Krogerup Enghaven og Krogerup Hejremarken. Det er to forskellige og selvstændige havefællesskaber, men der er ikke forskel på rammerne og opbygningen af haverne. De er dog placeret to forskellige steder på Krogerups arealer. Krogerup Hejremarken er placeret mellem gården og jernbanelinjen; med Krogerupvej og de gamle allétræer mod nord.

Krogerup er omkranset af smuk skov og ligger kun få hundrede meter fra Øresundskysten og Louisiana. Krogerup Avlsgaard huser en del af Aarstiderne, og det er også her du finder Aarstidernes gårdbutik og café. Man kan gå dertil på 10 minutter fra Humlebæk Station, og der er let adgang af stier på cykel fra både Espergærde og Humlebæk. Vi opfordrer jer til så vidt muligt at bruge disse transportmidler, men kommer du i bil, er der også mulighed for parkering ved gården.

Du kan tilmelde dig fælleshaven alene, eller I kan tilmelde jer som familie/venner og dele en solohave. I deler så indbyrdes jeres solohaves andel af den fælles høst.

Ved tilmelding kan du ønske, hvilken af de 4 dyrkergrupper, du gerne vil være med i. Jo før du tilmelder dig, jo større er chancen for, at vi kan imødekomme dit ønske. Vær opmærksom på at grupperne har forskellige mødedage og -tider, så vælg en gruppe, hvor tidspunktet passer dig.

Er du interesseret i kun at tage del i det fælles arbejde i delehaverne uden solohave, kan du skrive til Lone på denne mail: lone@faelleshaverne.com

Forberedelserne til sæsonen

Når du har tilmeldt dig, holder vi dig løbende orienteret om forberedelserne til sæsonen og indbyder dig til at tage del i at klargøre haven.

Praktisk havedag: lørdag d. 18. april kl. 10-14. Alle indbydes til at være med til at klargøre havens faciliteter og forberede fællesdyrkningen.

Program for sæsonen 2020

Sæsonstart: søndag d. 26. april.

Vi mødes forskudt i dyrkergrupperne: Kl. 9.30 – 11.30 Rødder / 11:30 – 13:30 Kål / 13:30 – 15:30 Løg og Blomster / 15:30 – 17:30 Sydamerika.

Det er vigtigt, at du deltager denne dag, for her får du den praktiske information om haverne og en præsentation af sæsonens gang. Forhåbentlig kan vi også tage det første spadestik så du kan komme i gang med din solohave. (Har du ikke mulighed for at deltage denne dag, så skriv og lav en alternativ aftale).

Grundkursus for den uerfarne havedyrker: onsdag d. 29. april kl. 17-19/18-20.

Her tilbyder gartnerne og nogle af de erfarne havebrugere at hjælpe nye i gang med deres solohave. Hvordan er det bedst at så og plante, passe og vande; og gode tips til at planlægge haven.

Dyrkergrupperne mødes på følgende dage:

Sydamerika – tirsdage kl. 17.30 – 19.30. Første gang tirsdag d. 5. maj. Gartneren deltager: 5. maj; 19. maj; 9. juni; 4. august; og 25. august.

Rødder – torsdage kl. 17.30 – 19.30. Første gang torsdag d. 30. april. Gartneren deltager: 30. april; 7. maj; 11. juni.; 6. august; og 27. august.

Kål – lørdage kl. 10 – 12. Første gang lørdag d. 9. maj. Gartneren deltager: 9. maj; 30. maj; 13. juni; 8. august; og 29. august.

Løg & Blomster – lørdage kl. 10 – 12. Første gang lørdag d. 9. maj. Gartneren deltager: 9. maj; 30. maj; 13. juni; 8. august; og 29. august.

Sæsonen afsluttes ved et fællesarrangement ca. 1. november.

Jo flere der kommer til dyrkerdagene jo lettere går det. Det forventes, at i hvert fald 1 person fra hver solohave kommer til dyrkningsdagen i ca. 2 timer mindst hver anden uge. Det vil sige 4-5 timer pr. måned som gennemsnit. I maj måned er det nødvendigt at være der lidt mere, når haven skal etableres, og så eventuelt lidt mindre i efteråret. Hvis du af og til ikke har mulighed for at komme til en dyrkningsdag, kan du løse opgaver på egen hånd på et andet tidspunkt i ugen, som passer dig bedre.

Som deltager får du

 • Fælleshave
 • 2.950 /årligtkr
 • Inkl. Moms
 • Køb
 • Dit eget jordlod på 22 m2 til dyrkning af egne grøntsager
 • Fælles jordlod på minimum 3.300 m2 til dyrkning og høst af fælles grøntsager
 • Fri adgang til frø, redskaber, vand og kompost
 • Vejledning fra gartner
 • Viden om, hvordan du dyrker din have
 • Opskrifter
 • Fællesspisning
Have billede

Det siger folk

Det siger folk

Anders Havedyrker

Det er en super sjov måde at have have på med et godt fællesskab. Det er også ret lærerigt.

Det siger folk

Marianne Havedyrker

Det er et fantastisk havekursus, hvor man knokler for at slæbe lækre grøntsager med hjem. Fra jord til bord, når det er bedst! Og så har vi et godt sammenhold på tværs af dyrkergrupper - hvis man er indstillet på det.

Det siger folk

Emilie Havedyrker

At dyrke mine egne grøntsager er en pause fra min travle hverdag i byen

Det siger folk

Annemarie Havedyrker

Spændende og vildt udbytterig adgang til økologiske køkkenhavedyrkning sammen med andre

Find haven