Lær at dyrke din egen øko have med Carlas digitale planteskole - se video om hvordan du anlægger nye bede om vinteren

Se video

Altankassen

Køb nu - 695 kr

‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎

Tilmelding for 2021 er startet. Første kursus starter April 2021.

Lær at dyrke grøntsager på din altan eller terrasse. Med Fælleshavernes digitale planteskole tager vores chefgartner – Carla Prip – dig i hånden og hjælper dig igennem sæsonen fra forspiring til høst. Vi sender en startpakke medøkologiske frø fra 10 forskellige sorter, 10 stikløg, 50 sphagnumpotter, 5 tørvepotter, mineralet vermikulit og planteskilte. Herefter guider Carla dig hele vejen ved hjælp af videoundervisning og online spørgetimer.

Med Altankassens kursus får du:

>> Digitalt havekursus over 10 uger: Du modtager i løbet af 10 uger 5 undervisningsvideoer, hvor vores chefgartner Carla viser, hvilke frø eller stikløg, der nu skal i jorden, eller hvad der er klar til høst.

>> Ugentlig spørgetid: Adgang til online spørgetid i ugen efter hver video, hvor Carla hjælper dig med alt det, du ikke fik svar på i undervisningsvideoen. Her har du også mulighed for at få tips fra de andre havedyrkere.  

>> Startpakke som indeholder

 • Økologiske frø: fra 10 forskellige sorter
 • Stikløg: 10 gule stikløg (Sturon)
 • Jordpotter: 50 små sammenpressede jordpotter med økologisk gødning til forspiring.
 • Vermikulit og planteskilte og tørvepotter: 5 tørvepotter, der kan plantes direkte i jorden, en pose med vermikulit til dækning af nysåede frø – samt planteskilte i træ, så du husker, hvad du har plantet hvor.
 • Fiberdug

De økologiske frø i startpakken er fra disse sorter:

 1. Sylte agurk
 2. Mexicansk mini-agurk
 3. Stolt kavaler (spiselig blomst)
 4. Lilla stangbønne
 5. Ærter
 6. Squash
 7. Tallerkensmækker
 8. Salvie
 9. Basilikum
 10. Gul tomat

Lær at dyrk have

Kom og vær med. Vi starter nye hold på torsdage henover foråret. Vi lukker for tilmelding 1. maj 2021.

Spørgsmål og svar

Hvad lærer jeg med Carlas første have?

Efter 10 ugers kursus med Carla kan du:

 • Forspire dine egne planter
 • Gøre dine krukker og plantekasser dyrkningsklare
 • Indrette altanen så dine planter vil takke dig
 • Passe dine planter gennem hele sæsonen
 • Høste på det rigtige tidspunkt

Skal alle starte samtidig?

Nej, man kan sagtens starte forskudt af hinanden. Så sørger vi for, at du får de forskellige kursusvideoer i takt med dine planters udvikling.

Vi har opstart:

d.1. april 2021 (tilmelding lukket)

d.8. april 2021 (tilmelding lukket)

d.15 april 2021 (tilmelding lukket)

d.29 april 2021* (tilmelding lukket)

*8 ugers kursus: Dette kursus strækker sig over otte uger i stedet for ti uger. Indholdet af kurset er det samme. Vi har bare komprimeret det for at sikre, at planterne kommer i jorden, før det bliver for sent på sæsonen.

Hvornår modtager jeg mine frø?

Vi sender startpakken med frø, stikløg, jordpotter, vermikulit og planteskilte umiddelbart inden dit kurset starter.

Hvad skal jeg have derhjemme for at komme i gang?

For at komme godt i gang med din altan, skal du bruge nogle store krukker eller kapilærkasser. En planteske, en vandkande, havesnor og bambuspinde. Derudover gødet jord til dine krukker. Carla vejleder dig til hvordan du får fat i den bedste krukkemuld og gøder den. Det vil også være en rigtig god idé at skaffe noget kompost – f.eks. fra en genbrugsstation.

Kan mine børn eller børnebørn være med?

Meget gerne. At dyrke grøntsager på altanen er en perfekt aktivitet for børn.

Det er første gang jeg skal dyrke noget på altanen. Kan jeg være med?

Ja. Den kurset er især målrettet dig, der er nybegynder i grøntsags dyrkning. De mere rutinerede kan dog også sagtens være med – Carla har sandsynligvis et par gartnertips, du ikke kendte i forvejen, ligesom du kan hjælpe nye havedyrkere med din viden.

Hvor stort en altan og hvor mange krukker, får jeg brug for?

Man kan kan komme utrolig langt med ganske lidt plads. Det mest afgørende man skal vide når man skal dyrke grøntsager på altanen er faktisk mest af alt et spørgsmål om lys og vind. Har man en sydvendt altan med god læ kan det meste lade sig gøre, men hvis altanen er meget vindblæst og med få solskinstimer kan det være svært at dyrke grøntsager. Det er ikke nødvendigt at have fuld sol hele dagen, men gerne med minimum 6 timers sol om dagen i sommermånederne. Har man dette mangler man et par store krukker eller kasser. Hvor mange krukker afhænger af størrelsen og ambitionsniveauet.
Carla kommer selv til at have 10-12 krukker og kasser i forskellig størrelse, men er opmærksom på, at jeres altaner og terrasser varierer.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge på min altan?

Du kommer langt med 1-2 time om ugen i gennemsnit. Når det kommer til dyrker grøntsager på altanen er tiden ikke brugt hele på samme måde som i en have. Det er typisk slet ikke nødvendigt at luge, men til gengæld kan man bruge tid på at få jord og potter sat godt på altanen. Forvent den største indsats henover foråret – særligt når altanen skal indrettes til grøntsagsdyrkning. Men tidsforbruget afhænger selvfølgelig af størrelsen på din altan, vind, vejr og ambitioner.

 • Altankassen
 • 695 /2021 sæsonkr
 • Køb nu
 • 5 undervisningsvideoer over 15 uger
 • 5 online spørgetimer
 • Startpakke med frø og spaghnumpotter
 • Planteskilte, vermikulit og tørvepotter