VELUX Gruppen: Fra 11 hektar græsplæner til vild og smagfuld natur

VELUX Gruppen har givet medarbejderne på mere natur, biodiversitet og grønne smagsoplevelser.  Det forklarer Mette Ryby, Senior Manager, Real Estate & Facility Services:

”I VELUX Gruppen ønsker vi at investere i de vigtige dagsordener. Det gælder også helt nært, hvor vi færdes til dagligt. Derfor giver vi plads til mere natur og mere biodiversitet omkring vores hovedkontor – og samtidig ønsker vi en sundere, mere lokalt forankret fødevarekultur. Vi har anlagt køkkenhaver med grønne smagsoplevelser og inspiration til vores kantiner og medarbejdere. Vi har søsat en række initiativer, der skal understøtte den lokale natur, og skabe flere levesteder til planter og dyr.”

VELUX Gruppen’s hovedkvarter i Hørsholm danner med sine 11 hektar rammen om en række tiltag, der løbende dokumenteres. Initiativerne dækker over:

  • Nænsomt dyrkede køkkenhaver med masser af smag
  • Forvandling af græsplæner og flere lokale, herboende kulturer
  • Etablering af nye levesteder for planter og dyr

Alt sammen til glæde for naturen, biodiversiteten og medarbejdere, som kan opleve initiativerne på nærmeste hold.

Tiltagene defineres blandt andet på baggrund af en analyse af området, en biodiversitets-baseline, som er med til at kvalificere de projekter, der mest effektivt fremmer livet for planter og dyr, og samtidig kan give medarbejdere endnu bedre adgang til naturen lige uden for.

Mette Ryby siger videre: ”Det er centralt for os, at vi løbende kan dokumentere, at vores tiltag skaber bedre rammer for naturen. Og at vores medarbejdere får adgang til et spændende, lære- rigt udemiljø, der inspirerer og understøtter vores daglige trivsel”.